Alternativa färdsätt som hjälper dig spara pengar

Nu när bensinpriserna skenar så är det kanske hög tid att leta efter ett alternativt färdsätt till jobbet eller skolan. Kanske du också måste planera om dina utflykter och besöka platser som är lite närmare. Detta gör att du kan åka kommunalt, cykla eller kanske till och med promenera för att spara en liten slant. Bara för att du måste minska på användandet av bilen innebär detta inte att du måste stanna hemma. Så här kan du planera dagen istället!

Investera i en cykel

Med en cykel kommer du faktiskt längre än du tror och även fast du måste vänja dig vid att det tar lite längre så är en cykel ett utmärkt färdmedel. Genom att investera i en elcykel från butiken https://www.elcykelvaruhuset.se/, kan du även ta dig fram längre sträckor med mindre svårigheter. 

Förutom att det inte kostar någonting att cykla är det även ett utmärkt sätt för dig att få in lite mer motion i vardagen. Cykla till matbutiken, dina vänner eller när du ska ut och äta middag med nära och kära. Bor du i stan så är en cykel det allra bästa valet och ett färdsätt som hjälper dig att spara pengar.

Samåk till jobbet

Men om du bor längre från jobbet så kanske du varken har möjlighet att åka kommunalt eller cykla. Så prata ihop er på jobbet och kanske har ni möjlighet att samåka för att spara en slant? Ni kan då dela på bensinkostnaden och även färdas på ett grönare sätt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.