Hur ofta ska man städa bilen?

Många glömmer bort att även bilen behöver städas då och då. Det kan komma in smuts från skor, förpackningar från mellanmål och damm. För att inte behöva sitta i allt detta skräp och smuts behöver du städa bilen. Men hur ofta ska man städa bilen? Lika ofta som man städar huset?

Hur ofta du bör städa din bil beror på hur ofta du använder den plus hur mycket du skräpar ner. Lägger du gamla förpackningar och annat skräp i baksätet så blir det ju smutsigare än vad det skulle bli om du inte gjorde det. Men när du ändå har dammsugaren, trasan, dammvippan och andra städgrejer framme kan du passa på att städa bilen.

Behöver inte se ut som en ny bil

När du städar din bil behöver du inte vara så noga så att bilen ser ut som att den är till försäljning hos till exempel Riddermark. Men det kan behövas en storstädning till exempel en gång i halvåret så att bilen ser ut som ny – i alla fall inuti. Hur ofta din bil ska städas är upp till dig, men du bör i alla fall titta om du behöver städa bilen en gång i månaden. 

Om du själv inte har tid att städa bilen kan du lämna in den till ett företag som erbjuder den tjänsten, precis som du kan få städhjälp hemma. Det kostar såklart mer än om du skulle städa bilen själv. Men hinner du inte städa själv är det helt värt det. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.