Lämna bilen hemma

Ibland kan det vara bra för dig, för plånboken och för miljön att lämna bilen hemma och transportera dig på andra sätt. Trots att det bästa som finns kan vara att åka bil så kommer du komma till en punkt då du börjar bli lite trött på det. Så för att inte riskera att den stunden kommer inom kort är det bra att variera hur du transporterar dig från plats A till B.

Du kan exempelvis gå till affären, ta bussen till jobbet eller cykla till en kompis. Då låter du din bil vila lite. Nästa gång du sätter dig i bilen för att köra så kommer det att kännas ännu bättre. Att du dessutom använder din kropp och därmed får bättre hälsa är en liten bonus som kan göra stor skillnad.

Du behöver inte ens gå ut

Ett annat sätt att åka bil är att inte göra det alls. Du kan nämligen sitta hemma i soffan och beställa hem allting du behöver. Du kan till och med träffa dina vänner via videotjänster som Skype eller Zoom.

Istället för att åka till ett apotek kan du surfa in på Apotea.se och få hem allt du behöver. Du kan handla matvaror online och du kan beställa hem kläder. Du behöver alltså inte använda bilen för att åka dessa korta sträckor. På så sätt kan du njuta av de långa bilturerna ännu mer. Så trots att du har en kärlek för bilar kan det vara bra att lämna den hemma då och då.