Lifehacks för bilen

För att göra bilkörningen ännu smidigare, mer säker och bekväm kan du ta dig än dessa life hacks. Om du vet om några andra liknande hacks så får du gärna höra av dig. Då kan vi ta del av varandras och göra livet ännu lite lättare för oss alla!

1. Rengöring och återfuktning

Att ha rengöringsservetter och en handkräm – exempelvis från Indy Beauty – i bilen kan rädda många bilturer. Med rengöringsservetter kan du torka av dig själv, någon annan, och även bilen både in- och utvändigt. En handkräm kan vara bra att ha, speciellt under vintern där man ofta går torra och spruckna händer.

2. Mobilhållare

Något av det farligaste när du kör bil är att hålla på med telefonen. Det ska du egentligen inte göra om du har en mobilhållare heller. Men, om du till exempel använder mobilen som GPS kan du sätta den i en hållare och sätta fast hållaren på vindrutan. Det gör bilkörningen väldigt mycket både säkrare, mer bekväm och smidig.

3. Få hem varm mat

När du åker och hämtar mat blir det ofta att maten hinner bli kall innan du kommer hem, och det är ju inte så roligt. För att inte råka ut för detta igen kan du förvara all mat du har hämtat på ett och samma ställe. Om du dessutom ställer maten på ett säte som har sätesvärmare håller värmen ännu bättre. Eller varför inte ta med en “termospåse”?

4. Bilens fack

Oavsett om du är ensam eller om ni är fler som åker i bilen kommer det tillslut att bli oordning i bilen. Men genom att använda facken på dörrarna, bakom säten och så vidare kan det undvikas!