Olika bilar för olika behov

Att köpa en bil är ett stort steg i livet – även om det är för tionde eller första gången du köper en bil. Eftersom att livet har sina vändningar och är oförutsägbart kan man behöva olika typer av bilar under olika perioder av livet. Det här betyder dock inte att du ska behöva tro att människor har råd att köpa nya bilar så fort de behöver en ny – utan jag vill helt enkelt förklara olika typer av bilar.

Familjebil

Har du en önskan om att ha en stor familj med många barn kan det vara bra att ha en familjebil. En familjebil har ofta sju säten, där de två sätena längst bak går att fälla upp och ner för att skapa ett större bagageutrymme. Såklart går det även att åka färre personer än sju i en familjebil för den som inte har en så stor familj.

Sportbil

En sportbil behöver inte endast vara en bil som du ser inom racing eller andra motorsporter. Utan i den här kategorin kan även bilar som Porsche, Audi, Mustang och andra lite mer exklusiva bilmärken passa in. En sportbil är till skillnad från en familjebil mindre och har ofta bara två säten. Så ska du ut på långa roadtrips med bilen kan det vara smart att lämna sportbilen hemma.

Halvkombi

Den vanligaste bilen är förmodligen en halvkombi. Det är en helt vanlig bil med fem säten men såklart kan det skilja i storlek även på dessa bilar. En halvkombi är bra för dig som vill ha en och samma bil under en längre period.